Over mij

“Als kind was ik al enorm geïnteresseerd in de mens”

Laat ik me even voorstellen. Ik ben Angelique, geboren in 1972. Samen met mijn vriend en twee zonen woon ik Utrecht. 

Als kind was ik al enorm geïnteresseerd in de mens. In de mens als individu maar ook in de relatie met de ander. Waarom doet iemand wat hij doet? Is dat een bewuste keuze of niet en ben je daar gelukkig mee? 

En wat als dat niet zo is. Wat zou je dan kunnen doen om daar iets in te veranderen?

Toen vond ik het al fijn om met mensen diepgaande gesprekken te voeren over wat hen beweegt. Eigenlijk kun je wel zeggen dat mijn interesse in de mens er altijd al ‘in’ zat. En dat is nooit overgegaan.

Iets anders wat als een rode draad door mijn leven loopt is de liefde voor de natuur en het buiten zijn. Ik was me er destijds niet van bewust maar als klein meisje kon ik al ervaren dat we onderdeel zijn van een veel groter systeem. Heerlijk vond ik het om uren door het bos te struinen en de schoonheid van de natuur en het wisselen van de seizoenen te ervaren. 

Hoe mooi is het dan ook dat ik deze twee, voor mij heel belangrijke zaken met elkaar kan verbinden in mijn werk als intuïtief coach en natuur coach.

Ruim 20 jaar ben ik werkzaam geweest als HR professional binnen de zakelijke dienstverlening. Het was een mooie en bijzonder leerzame periode waar ik veel fijne en interessante mensen heb ontmoet. Maar na een periode waarin ik lange tijd intensief voor mijn ouders heb gezorgd, realiseerde ik me dat ik daar niet meer op mijn plek zat.

Ik voelde en wist diep van binnen dat het tijd was om het roer om te gooien. Om te gaan doen waar ik zelf het meest blij van word. Het coachen en begeleiden van mensen die een volgende stap in hun leven willen zetten!

Na diverse coachingopleidingen bij onder andere De Baak, IMC Mensontwikkeling voor intuïtief coachen, een natuurcoach opleiding en heel wat levenservaring rijker ben ik mijn eigen praktijk gestart.

Ik vind het magisch als mensen volledig in hun kracht staan en zelf de regie over hun leven hebben. Ik word er heel blij van als ik zie wat voor impact dit heeft op henzelf, op de mensen om hen heen en uiteindelijk op het grote geheel. De energie die daarbij vrijkomt is zo voelbaar en mooi. Dat gun ik iedereen!

Binnen mijn eigen praktijk komt alles waar ik bezieling bij voel samen. Het is heerlijk om het op mijn eigen wijze te doen en vorm te geven.

Mijn missie is dan ook om anderen te helpen meer bewust te zijn en te verbinden met wie ze echt zijn. Om vanuit daar keuzes te maken en stappen te zetten in hun ontwikkeling en leven.

 

 

Wat anderen zeggen

Je bent een warme persoonlijkheid en ik voel me veilig bij je.
Daarnaast ben je professioneel, je raakt de kern en bent respectvol naar de ander toe.
Marie-Louise

Angelique is een begripvolle en behendige coach. Ze geeft tips die ze ook zelf in haar eigen leven toepast wat haar geloofwaardig maakt. Ze probeert tot de kern te komen door verrassende vragen te stellen waardoor je zelf gaat nadenken over waar bepaalde gedachtes vandaan komen. Zo kom je dus ook vaak zelf tot de conclusie dat je de kennis en antwoorden zelf al hebt. Je eigen intuïtie wakkert zij op die manier aan wat haar maakt tot intuïtief coach. Ze vraagt om feedback en past die ook zelf toe. Ze is positief, complimenteus, oprecht en heeft een fijne rust over zich heen. Dit maakt dat ik alles met haar kon delen. Ze neemt de moeite om extra oefeningen na te sturen zodat je thuis actief en effectief aan de slag kan gaan. Ik vind haar een fijne coach en adviseer haar dan ook aan mijn naasten.

Marlon