Coaching

In de westerse maatschappij waarin we leven ‘moeten’ we van alles. Van onszelf, van een ander, door gebeurtenissen die op je pad zijn gekomen, keuzes die je hebt gemaakt of ‘gewoon’ omdat je het altijd al zo deed.

Vaak gaat dit een lange tijd goed maar soms kom je op een punt in je leven waarop je tot de conclusie komt dat dit niet het leven is wat je wilt. Een onbestemd gevoel van weten dat er meer is, maar er geen contact mee kunnen maken. Ik geloof dat jij alles wat je nodig hebt in dit leven al in je hebt. Het zit ergens diep van binnen, alleen kun je er niet meer bij. Je raakt uit balans, verliest energie, wordt ziek met alle consequenties van dien.

Dat is het moment waarop het nodig is om de volgende stap te zetten.

In de coach gesprekken help ik je om met aandacht aanwezig te zijn bij jezelf en je leven. Om in alle openheid en eerlijkheid te kijken naar hoe het met je gaat, naar wat je zou willen en hoe je daar zou kunnen komen. Hiervoor maak ik gebruik van een bijzondere combinatie van oosterse en westerse technieken, denkwijzen en methoden.

Waar wij in het Westen een meer prestatie- en consumptiegerichte maatschappij hebben, ligt de nadruk binnen de oosterse psychologie meer op het naar binnen keren. In stilte aanwezig zijn bij wat er is en vanuit daar contact maken met jouw intuïtie en jouw leven.

Aandachtig zijn, bewustwording ontwikkelen en de verbinding voelen met jezelf, de ander en het grote geheel zijn bij ‘Zien door Anders te kijken’ belangrijke pijlers om op een dieper niveau een duurzame verandering in jezelf in gang te zetten.

Coaching in en met de natuur

Bij het coachen in de natuur gaat om het herstellen van het bewustzijn van de verbinding die je als mens hebt met het groter geheel, je omgeving, de natuur, de aarde. Deze verbinding zijn we in de westerse wereld vaak kwijtgeraakt. 

Als kind kon je dat nog voelen, heerlijk spelend in het bos of met je blote voeten stampend in de plassen. 

Als volwassene leven we voornamelijk in ons hoofd. We zijn bezig met te bedenken wat we moeten doen of wat er van ons verwacht wordt. Daardoor zijn we vaak niet aanwezig in het moment en raken de verbinding met ons lichaam en het grotere geheel kwijt.

De magie van het natuurcoachen

‘De natuur is oordeelloos en in het moment. Er is geen eik die liever een beuk wil zijn en geen konijn dat verlangt naar de lente als het nog winter is. In de natuur heeft alles een eigen ritme en ontvouwt zich wanneer de tijd rijp is.
Deze oordeelloosheid en in het nu zijn maakt het in de natuur zijn zo heilzaam’.

Alles in de natuur is een spiegel die van betekenis kan zijn. De obstakels en uitdagingen die we op ons pad tegenkomen zijn weerspiegelingen van jouw innerlijke uitdagingen en obstakels. Dat wat binnen in jou aanwezig is, wordt in de buitenwereld waargenomen en dat wat in de buitenwereld wordt gezien, is in de binnenwereld aanwezig. Een voortdurende wisselwerking en spiegeling.

Samen met de natuur begeleid ik jou in dit proces. Dit doen we door te vertragen, aanwezig te zijn in het hier en nu, aandacht te hebben voor wat er al is, wat je bezighoudt en waar je naar toe wilt. 

Ik help je om te zien wat de natuur je te vertellen heeft.
Wanneer je kunt vertrouwen op de spiegeling van de natuur en de wijsheid die in jou aanwezig is, ontstaan de mooiste inzichten. Er ontstaat magie!